Co je želatina     

  • (potravinářství) Želatina je směs bílkovin živočišného původu, např. z vepřových kůží. Po namočení bobtná, s vodou vytváří gel tuhnoucí po ochlazení. Používá se často v cukrárenské výrobě.

Původ slova

latinsky gelare zmrazit

Slovní druh

Podstatné jméno, rod ženský

Překlady do jiných jazyků

Anglicky

gelatin, gelatinate, gelatine, isinglass

Německy

Gelatine (die), Gel (das), Gelle (das), Sulz (die), Sülze (die)

Francouzsky

gélatine

Italsky

agar, colla gelatina, gelatina

Španělsky

gelatina, jaletina

Rusky

желатин

Polsky

żelatyna

Komentáře

Ke slovu želatina zatím nikdo nepřidal žádný komentář

Přidat nový komentář



Chybí zde nějaké informace? Můžete se podívat, jakou má definici slova želatina wikipedie nebo abz.
Používáme cookies. Více.
OK